Even voorstellen

Op deze pagina geef ik jullie een persoonlijke inkijk in mijn leven.
Mijn naam is Viru Bahorie en ben 32 jaar. Geboren en getogen in het mooie Amsterdam. Vlot door de VWO gegaan en mijn studie Business Mathematics & Informatics @VU voltooid, gaan werken en gaan trouwen. Tot mijn 30e heb ik echt geleefd hoe ik het bedacht had; met alles erop en eraan. Een mooi vrijstaand huis, twee mooie auto’s, een leuke uitdagende baan, liefde en waardering voor en vanuit de omgeving en nog veel meer!

Ik ben nu deeltijd vader, werk daarnaast en run een camping! Heb liefdevolle mensen in mijn nabije omgeving maar zal ze niet hier noemen. Met dank aan hun sta ik vandaag de dag nog op beide benen op deze wereld! Zij geven mij de inspiratie om voor het léven te gaan en ellende in het leven te schrappen!

Ik merkte in mijn relatie dat we uit elkaar aan het groeien waren, niet alleen dat maar nog veel meer natuurlijk… Na 8 jaar huwelijk, iets meer dan 1,5 jaar geleden, heb ik helaas besloten de stekker uit mijn huwelijk te willen trekken. De periode daarna was enorm zwaar. En zelfs dat is nog een understatement! We hebben samen 3 zonen, toen 2, 3 en 4 jaar. Hoe veel je je ook wenst voor te bereiden op een ‘divorce’, alles zou te weinig zijn geweest voor mij. De tijd erna heeft mij veel gebracht. Heb mezelf terug gezocht en ben op de goede weg. Ben ik al bij de eindbestemming? Nee, en ik hoop er ook nooit te komen. De weg er naartoe is veel leuker! Als je al geniet van de reis naar een eindbestemming dan geniet je dubbel zoveel! Ik durf te zeggen dat ik het leven echt weer fijn vind, ook al ben ik er nog niet uit met mijn aanstaande ex en zijn er dingen in mij ver verdrongen ergens…

Sinds 2013 ben ik eveneens de eigenaar van Camping de Uiterwaard in Lexmond. Het was een duik in het diepe! Werkelijk. Veel tijd en energie gestoken in de vele gasten die we overkregen. Achteraf had ik mijn les misschien toen al moeten leren; steek geen tijd in verkeerde mensen! Ik speelde meer politieagent dan ik genoot van de camping… Gelukkig hebben we een grote ommekeer gemaakt in 2016/2017. Daar hakte we de knoop door. We lieten de slechtere mensen 1 voor 1 gaan of hebben ze zelfs weg moeten sturen. Of we lieten aan het eind van het jaar weten dat we ze helaas niet meer terug wensen volgend jaar. Nu mag ik gerust zeggen dat we een fijne, sociale camping zijn. Waarin we elkaar opzoeken maar ook elkaar de rust gunnen die we allemaal verdienen. Elkaar respecteren en het gezellig hebben met elkaar!

In het kader van mijn geluk en verdriet heb ik mijn leven kunnen observeren ‘van buiten’. De tijd die ik daarvoor had was er immers weer. Daaruit heb ik vele mooie aspecten gehaald die ik geleidelijk aan in mijn leven wil gaan toepassen. Eén daarvan is ‘gelukkig gescheiden!’ Mensen mogen en kunnen dit tweeledig opvatten. Het zijn slechts 2 woorden, maar jij kunt bepalen wat je er zelf van maakt: of je bent blij dat je van je ex-partner af bent, of je maakt ervan dat je goed uit elkaar bent en daarom gelukkig gescheiden. Want er zijn slechts gebeurtenissen in het leven. Het is de bril die je op hebt hoe jij deze gebeurtenissen aankijkt. Het krachtigste praktijk voorbeeld is de ‘6’. Zit met iemand tegenover aan een tafel en neem een leeg blaadje. Schrijf jij in groot het cijfer ‘6’ op, de ander ziet een ‘9’. Overtuig jij de ander maar dat het een ‘6’ is zonder het bladje om te draaien. Wie heeft er gelijk? Dit kan eindeloos doorgaan, totdat jij eens op de stoel van de ander gaat zitten!