Patrick Timmermans vader en vadercoach

Mijn naam is Patrick Timmermans. Sinds 2010 ben ik vader van een prachtige zoon en sinds december 2015 van een even prachtige dochter.

Patrick als vader

Het vaderschap is voor mij als het leven zelf waarbij ik kies om er bewust in te staan. Al vanaf het moment dat ik wist dat ik vader ging worden was me helder dat het vaderschap, het ouderschap, een pad van groei en ontwikkeling is. Het vader zijn geeft mij trots en plezier. Daarnaast zijn er ook tal van uitdagingen die ik bewust aan ga.

Mijn vaderschap ziet er concreet zo uit: in 2009 eindigde mijn toenmalige relatie. Vlak voordat we besloten om de relatie te stoppen werd zij zwanger. We besloten samen om voor het ouderschap te gaan. Door steeds weer terug te komen bij wat onze zoon nodig heeft, konden we het gedoe wat we in de liefdesrelatie hadden makkelijker opzij zetten. Door het ouderschap aan te gaan, en eerlijk naar ieders eigen aandeel in de relatiedynamiek te kijken, hebben zijn moeder en ik een liefdevolle band op kunnen bouwen waar mijn zoon van profiteert.

In 2015 werd het verlangen van mij en mijn huidige partner om samen een gezin te stichten werkelijkheid. Na drie jaar samen, met ook de nodige uitdagingen van het stiefouderschap, werd duidelijk dat we samen een kind groot willen brengen. Zowel mijn zoon als zijn moeder werden blij bij het idee dat hij een grote broer zou worden. Nu is het zover en geniet ik vol van mijn beide kinderen en het gezinsleven. De uitdagingen die daarbij horen neem ik met alle liefde aan om in mijn vaderschap te groeien.

Patrick als coach

Als coach en trainer sta ik naast jou op jouw pad van het vaderschap. Ik loop een tijd met je mee en je krijgt mijn volle support, scherpte en aandacht.

Ik ben als coach opgeleid en heb geleerd om vanuit persoonlijk leiderschap in het leven te staan, in plaats van een leven vanuit slachtofferschap en gedreven door oude pijnen. In de sessies, workshops en trainingen werk ik integraal. Dat wil zeggen dat ik het hele ‘mens-zijn’ meeneem, met daarbij de vraag hoe jij naast vader zijn als mens functioneert op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Dit in relatie tot jezelf en anderen.

Mijn uitgangspunt is dat we altijd in ontwikkeling zijn. Ik werk visiegericht, wat betekent dat jouw verlangen de richting is waar je naartoe wilt, en in wie je nu geworden bent is jouw startpunt. Het ‘werken’ aan jouw vaderschap beperkt zich niet tot alleen jouw vaderschap. Je zal zien dat je als mens op al je levensgebieden hetzelfde bent. Het vaderschap is wel een krachtige motivatie om ‘aan jezelf te werken’, omdat het om je kind(eren) gaat. En die wil je natuurlijk het beste geven.

Naast dat ik als coach naast je sta ben ik er ook als mens en vader die zijn pad heeft bewandeld en die nog steeds aan het bewandelen is. Mijn ervaringen, kunde en wijsheid deel ik graag met jou. Ik heb diepe bewondering voor elke vader die er is of wil zijn voor zijn kinderen. Ik ben er voor jou zodat jij vanuit jouw eigen kracht en wijsheid met (meer) aanwezigheid en (meer) vreugde in het vaderschap gaat staan.